Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, за да разкаже

...
</TD
>Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, за да разкаже
Коментари Харесай

4 пловдивски села са полуоткъснати от света

Читател на  Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, с цел да опише за сериозен проблем като гражданин на пловдивското село Трилистник. Става въпрос за ремонт на жп прелез, който затваря един от входовете и изходите на селото, който по проект би трябвало да продължи 2 години, а може и повече. Според нашия четец само остава обходен маршрут през автомагистрала " Тракия ", който е много по-дълъг и затруднява жителите на селото, а и на прилежащите обитаеми места. Ето какво споделя по-конкретно той:

Здравейте,

Пиша ви, с цел да ви осведомявам за сериозен проблем, който визира нашата общественост в село Трилистник и доста прилежащи селища. От през днешния ден пътуването ни до Пловдив е извънредно затруднено, откакто нашата връзка - пътят до Рогош - беше ненадейно затворен поради " ремонт на железопътната линия " и създаване на надлез.

Това затваряне е безогледно и не ни беше предоставено никакво краткотрайно решение или обиколен път. Сега ние, хората от Трилистник, както и нашите съседи от Рогош, Скутаре и други села, сме принудени да използваме автомагистрала " Тракия " за нашите пътувания до Пловдив, което удължава пътя ни с към 30 минути.

Много от нас са принудени да пътуват до Пловдив всекидневно за работа, а селото също има стотици възпитаници, които също би трябвало да пътуват там. Това ненадейно и импровизирано спиране на трафика предизвиква съществени неприятности и стрес в ежедневния ни живот. Разбираме, че ремонтът на железопътната линия е значим, само че е безусловно неприемливо да се остави цяла общественост без различен път и без информация.

Ние, жителите на Трилистник и работещите в селото, сме разочаровани и възмутени от неналичието на отговорност и бистрота от страна на тези, които са виновни за този ремонт. В селото има няколко компании, огромна част от чиновниците на които пътуват от Пловдив, Скутаре, Рогош, Маноле и други околни места - техният път до работа се удължава доста.

Молим медиите да обръщат внимание на този въпрос и да ни оказват помощ да намерим решение. Ние не желаеме единствено да бъдем слушани - желаеме да бъдем чути и да бъде взето НЕЗАБАВНО решение, защото в селото няма нито аптека, детска ясла и учебно заведение.

Очаквайте в идващ материал отговорът на способените институции
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР